Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι!



Δοκίμασα να φτιάξω μια νέα συνταγή που είναι συνδυασμός της
 κλασικής πορτοκαλόπιτας και ενός κλασικού γαλακτομπούρεκου

Υλικά για την γέμιση


500 γρ έτοιμο λεπτό φύλλο , σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλ γάλα
250 γρ. γιαούρτι πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά σε θερμ. δωματίου
1 κ 1/2 φλ ζάχαρη
6 κ.σ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
150 γρ βούτυρο για τα φύλλα
 



Υλικά για το σιρόπι

2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό




Ετοιμασία




Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τη ζάχαρη και όταν αρχίζει να ζεστένεται , ρίχνουμε το σιμυγδάλι , προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιού και μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά και ανήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα στην κρέμα μας  ανακατεύωντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε και τις 6κ.σ βούτυρο.


Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.

Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα της κρέμας μας και ψήνουμε για περίπουε 30-40 λεπτά εώς ότου ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια της πίτας μας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά για πείπου 10-12 λεπτά , προσέχουμε γιατί φουσκώνει ...  

Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.


Καλή επιτυχία!

Τσουρέκι απο τον τόπο σου κι'ας είναι & μπαγιάτικο!



Πως μπορούμε να μετατρέψουμε το "μπαγιάτικο" τσουρέκι μας σε
ένα λαχταριστό γλύκισμα ; ...

εύκολα!

εκτός από τις Φρυγανιές  μπορούμε να φτιάξουμε
σιροπιαστό τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας ....




τα υλικά μας :

1 τσουρέκι
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
λιωμένη σοκολάτα

Ετοιμασία

Κόβουμε το τσουρέκι μας στη μέση οριζόντια και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60-70 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βγάζοντας τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 8-10 λεπτά.

Μόλις το τσουρέκι μας είναι έτοιμο , σιροπιάζουμε , με ένα κουτάλι αργά , ώστε να σιροπιαστεί , παντού και καλά το τσουρέκι μας. Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και γεμίζουμε το ένα μέρος την βάση μας με σοκολάτα , κλείνουμε το τσουρέκι μας και καλύπτουμε με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα ένα επιθυμούμε.

Καλή επιτυχία!