Υλικά
5 ώριμα αχλάδια καθαρισμένα κ κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ περίπου τρυφερά φύλλα μαρουλιού , ρόκας , σπανάκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κλωνάρια άνηθου ψιλοκομμένα
μερικά φύλλα μαϊντανού ,
μερικά φύλλα δυόσμου ή μέντας
6-7 καρύδια καθαρισμένα
100 -120 γρ καπνιστό τυρί Βερμίου κομμένο
σε κυβάκια
σουσάμι λευκό ή μαύρο
Υλικά για το ντρέσινγκ
1 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ ξύδι
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι , πιπέρι
Σ'ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα αχλάδια ώσπου να ροδίσουν ελαφρά , πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Κατεβάζουμε από την φωτιά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τοποθετούμε τη φύλλα της σαλάτας σε πιατέλα , ανάμεσα σε αυτά μοιράζουμε τα σοταρισμένα αχλάδια και το καπνιστό τυρί μας.Βάζουμε εδώ και εκεί τα καρύδια, ρίχνουμε και το σουσάμι.
Ανακατεύουμε σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά , όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ , χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!