Τρουφάκια καρότου!





Ένα εύκολο γλύκισμα με λίγες θερμίδες και πλόυσιο σε βιταμίνες! 
Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, 
παρέχοντάς μας το υπερδιπλάσιο της ημερήσιας δόσης μας (210%). 
Επιπλέον μας προσφέρουν το 6% της ημερήσιας δόσης μας σε βιταμίνη C, 
το 2% της δόσης μας σε ασβέστιο αλλά και σίδηρο.
Τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, 
μαγγάνιο,φώσφωρο, μαγνίσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. 

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου φίλης Δάφνης!


Υλικά

2 κούπες πολτοποιημένο καρότο
1 κούπες άχνη ζάχαρη
2 κούπες ινδοκάρυδο
2 κ.σ κονιάκ
Επιπλέον ινδοκάρυδο για την επικάλυψη

Ετοιμασία

Βράζουμε τα καρότα εως ότου μαλακώσουν.
Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή τρίβουμε στην
πολύ λεπτή πλευρά του τρίφτη.

Πλάθουμε τα τρουφάκια μας αναμειγνύοντας
όλα μας τα υλικά.

Τα κυλάμε πάνω στην τριμμένη καρύδα,
Αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε
με επιπλέον καρύδα εάν θέλουμε.

Καλή επιτυχία!