Υλικά που θα χρειαστούμε :
1 σακουλάκι ρύζι μπασμάτι
200 γρ. μανιτάρια
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα κουκουνάρι
1 λεπτοκομμένο κρεμμύδι
100 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμός κότας ζεστό
1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
αλάτι ,πιπέρι
6 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι , το κουκουνάρι , τα μανιτάρια και το ρύζι και τα τσιγαρίζουμε έως ότου πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις σταφίδες , αλάτι , πιπέρι κ το θυμάρι και το ζωμό .Αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει.Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε και αδειάζουμε σε φόρμα , πιέζουμε με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά το ρύζι στα τοιχώματα της φόρμας , αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με φρέσκο πιπεράκι και παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!