Φανουρόπιτα με ταχίνι & τεντούρα!



Υλικά

3 φλ αλεύρι
1 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο 
1/2 φλ κονιάκ ή 1/2 φλ τεντούρα

(Προαιρετικά)
1/2 φλ καρύδι κομμένο μέτριο

1/2 φλ σταφίδα ξανθή
3 κ.σ από την αγαπημένη σας μαρμελάδα 
ή
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα )



Ετοιμασία

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.

Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα , την κανέλα
και την  τεντούρα ή το κονιάκ.

Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι , τα καρύδια και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά

Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!