τα υλικά που θα χρειαστούμε για 6 ρηχά ποτηριά
2 καρότα , σε λεπτές φέτες
6 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες σε λεπτές φέτες
2 κολοκύθια σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες σε 12 φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
120 γρ τυρί κρέμα
1 πρέζα θυμάρι
6 φύλλα βασιλικό
ελαιόλαδο
1/2 κ.γ ζάχαρη
πως θα το φτιάξουμε
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και απο τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη θυμάρι και ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις ντομάτες. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υπολοιπά λαχανικά , μόνο που τα υπόλοιπα δεν τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Παίρνουμε 6 ρηχά γυάλινα χοντρα ποτήρια και τοποθετούμε τα λαχανικά σε στρώσεις
(μελιτζάνα , πιπεριά , καρότο , κρεμμύρι , κολοκύθι , ντομάτα)
Αλατοπιπερώνουμε χωριστά κάθε στρώση και προσθέτουμε σκόρδο , βασιλικό καθώς και το τυρί κρέμα.
Βάζουμε τα ποτήρια στην σχάρα προθερμασμένου φούρνου και ξεροψήνουμε τα λαχανικά μας , στους 90 βαθμούς στο αέρα για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά με το ποτήρι.
Καλή επιτυχία!