Υλικά
3 κουταλιές της σούπας μέλι
75 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου φαρινάπ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κ.γ πιπερόριζα (ginger) σε σκόνη
1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη με μελάσα
1 αυγό
Ετοιμασία
Λιώνω το βούτυρο και το μέλι σε ένα μικρό σκεύος.
Κοσκινίζω το αλεύρι, την κανέλα, το πιπέρι και το τζίντζερ σε ένα μπολ
Προσθέτω το αυγό την ζάχαρη και το μείγμα μελιού-βουτύρου και ανακατεύω.
Ζυμώνω μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα μου τα υλικά.
Τυλίγω τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω την ζύμη μου με πλάστη και κόβω με κουπάτ.
Βάζω τα μπισκότα μου σε ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και ψήνω για 12 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 17 βαθμούς κελσίου.
Εάν θέλετε πριν το ψήσιμο πασπαλίστε τα μπισκότα με μαύρη ζάχαρη
ή άχνη ζάχαρη όταν τα βγάλετε από τον φούρνο και εφόσον κρυώσουν.
ή άχνη ζάχαρη όταν τα βγάλετε από τον φούρνο και εφόσον κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!