Πίτσα με λευκή & κίτρινη μοτσαρέλα!



Υλικά για την ζύμη

3 1/2 φλιτζ. αλεύρι δυνατό
1 φακελάκι  ξηρή μαγιά
1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλάκι αλάτι

                                                                                 Υλικά για την γέμιση

1 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί μοτσαρέλα
1 σακουλάκι λευκή μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτά φετάκια 
2 ντομάτας μικρές κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουταλιές λάδι ελιάς για το ταψί

Υλικά για τη σάλτσα

2 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
3 κουταλιές λάδι ελιάς
λίγο αλάτι
Ετοιμασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, διαλύουμε την μαγιά,
προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 3 φλιτζάνια από το αλεύρι , ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα
 και ρίχνουμε μέσα το νερό με τη διαλυμένη μαγιά, το αλάτι και το λάδι.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά τα υλικά με το χέρι έως ότου γίνουν μια αρκετά σφιχτή ζύμη,
προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι.
Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη
και την αφήνουμε για 20-25 λεπτά ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την ξαναζυμώνουμε, την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά
 και είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό φύλλο,
 πάχους περίπου 1/2 εκατοστού.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, στρώνουμε το φύλλο,
ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεμένη με το λάδι
και το αλάτι και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

 Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Μόλις η ζύμη ροδίσει, τη βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τις φέτες μοτσαρέλας, από πάνω την  τριμμένη  μοτσαρέλα και διάσπαρτα τις κομμένες φέτες ντομάτς. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί.


Καλή επιτυχία!