Σοκολατοφραουλένιο τσίζ κείκ!










Υλικά για την βάση

250 γρ μπισκότα σοκολάτα γεμιστά με φράουλα
125 γρ βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα

300 γρ γεμιστή σοκόλατα γάλακτος με φράουλα
500 γρ κρέμα τυρί
80 γρ άχνη ζάχαρη
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ λικέρ φράουλα ή ρούμι
ξύσμα απο πορτοκάλι

Υλικά για την διακόσμηση

Φρέσκες φράουλες
τρίμματα σοκολάτας





Ετοιμασία

Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη στο μπλέντερ , προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χρυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε τσέρκι ή ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπόμενο πάτο, στρώνουμε ομοιόμορφα και πιέζουμε ώστε να σταθεροποιηθεί καλά η βάση του γλυκού μας.
(με τον πάτο ενός ποτηριού , μπορούμε ευκολά και καλά να στρώσουμε τα μπισκότα μας)



Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και την αδειάζουμε στο μπόλ με τα κομμάτια σοκολάτας. Προσθέτουμε το λικέρ φράουλας ή το ρούμι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη ,προσθέτουμε το μίγμα λιωμένης σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού.



Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στο μπισκότο γαρνίρουμε με τις φρέσκες φράουλες, το τρίμμα σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πρίν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία!