Η πιο ακριβή τηλεόραση στον κόσμο!





Και το όνομα αυτής: PrestigeHD Signature Rose LCD TV. Η τηλεόραση που συνδυάζει τρία στοιχεία που σε κάνουν να μην μπορείς να τραβήξεις τη προσοχή σου από πάνω της, απόδοση – σχεδιασμό- τιμή. Βέβαια, η τιμή είναι αυτή που στο τέλος σου μένει! Πόσο κοστίζει; Μπορείτε να μαντέψετε;
διαβάστε περισσότερα ... http://www.otherside.gr/2010/06/i-pio-akrivi-tv-ston-kosmo/

Γαλακτομπούρεκο ατομικό με μαστίχα!


Υλικά

500 γρ έτοιμο λεπτό φύλλο , σε θερμοκρασία δωματίου
6 φλ γάλα
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 κ 1/2 φλ ζάχαρη
8 κ.σ βούτηρο ανάλατο
1 κ.σ λικερ μαστίχα
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
150 γρ βύτηρο για τα φύλλα

για το σιρόπι

4 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1.σ.γ λικέρ μαστίχας
2 κ.γ χυμο λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τα 150γρ βούτηρο αργα σε κατσαρολάκι, απομακρύνουμε απο την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σιρόπι :
Σε μικρή κατσαρόλα , ανακατεύουμε τη ζάχαρη το νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μεχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας.Αφήνουμε να πάρει μια βράση , απομακρύνουμε απ την φωτιά και προσθέτουμε το λικερ και το χυμό λεμονιού.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Σε μεγάλη κατσαρόλα αναμειγνύουμε τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι και το γάλα , ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα  , σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά , μέχρι να πήξει το μειγμα και να αποκτίσει κρεμώδει υφή.
Περίπου 2 λεπτά πριν είναι ετοιμη η κρέμα , ριχνουμε το λικέρ μαστίχας. Απομακρύνουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στο μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά μεχρι να αφρατέψουν.
Τα ρίχνουμε γρήγορα στο μειγμα της κρέμας και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε κ το ξυσμα λεμονιού.
Απλώνουμε τα φύλλα μας στο πάγκο , βουτηρώνουμε καλά το φύλλο σε όλη την επιφάνεια του.
Βάζουμε 3 κουταλιές απο την κρέμα μας στο επάνω μέρος , στο κέντρο του φύλλου μας.
Κλείνουμε το φυλλο απο δεξιά κ αριστερά και τυλίγουμε ρολό , τοποθετούμε σε καλά βουτηρωμένο ταψάκι. Συνεχίζουμε την διαδικασία με όλη την κρέμα και τα φύλλα γεμίζοντας το ταψάκι μας , το ενα διπλά στο άλλο.
Βουτηρώνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας και απο την επάνω μεριά μεσα στο ταψάκι.
Ψήνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια μας σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν απο επάνω.
Βγάζουμε το ταψι απο το φούρνο και περιχύνουμε το καυτό γλυκο με κρύο σιρόπι , ομοιόμορφα να πάει παντού.

Καλή επιτυχία!





Ταλιατέλες με σάλτσα απο κοτόπουλο!



Υλικά

1/2 κιλού ταλιατέλες
300 γρ κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
300 γρ τριμμένη γραβιέρα

1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας λευκό κρασί
1 μικρό κρεμύδι τριμμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1/2 κούπα μανιτάρια σε φέτες
αλάτι κ πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ θυμάρι

Εκτέλεση

Σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο  σωτάρετε το κρεμυδάκι , το καρότο , τη πιπεριά και τα μανιτάρια.
Προσθέτετε το κοτόπουλο , σβήστε με το κρασάκι αλτοπιπερόστε , προσθέστε τα μυρωδικά και αφήστε το φαγάκι να σιγοβράσει ώσπου η σάλτσα γίνει παχύρρευστη.
Βράστε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο αλάτι με 1 κ.σ λάδι και στραγγίστε καλά.
Μην ξεπλύνετε τα μακαρόνια , γιατί το νερό αφ'ενος μεν θα τα κρυώσει αφέτερου θα παρασύρει
το λεπτό στρωμα γλουτένης απο την επιφάνεια που βοηθάει την σαλτσα να κολλάει επάνω σ'αυτά.
Λαδώστε καλά μια χαμηλή φόρμα με τρύπα στη μέση και βάλτε τα μακαρόνια όπως είναι ζεστά σε κυκλικές στρώσεις ώσπου να γεμίσει η φόρμα.



Αφήστε να σταθούν ώσπου να κρυώσουν και ξεφορμάρετε σε πυράντοχη πιατέλα.
Πασπαλίστε με την μιση ποσότητα γραβιέρας και ψήστε στους 200 βαθμούς ώσπου να λιώσει το τυρί.
Γεμίζετε το κενό της φόρμας με το κοτόπουλο και περιχύστε τα μακαρόνια με λίγη σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστά , συνοδεύοντας με την σάλτσα σε σαλτσιέρα και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Καλή επιτύχια!