Σκαλτσούνια με ταχίνι!



Υλικά για τη ζύμη

3 φλ αλεύρι
1 κ.γ μπείκιν πάουντερ
1 φλ ταχίνι
2 κ.σ μέλι
3/4 φλ χλιαρό νερό
2 κ.σ ανθόνερο
1 κ 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη


Υλικά για τη γέμιση

1/2 φλ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ σταφίδα ξανθή
1/2 φλ αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ μέλι
1/2 φλ σουσάμι

Ετοιμασία

Ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν πάουντερ , προσθέτουμε το ταχίνι και τρίβουμε καλά με τα χέρια μας. Κάνουμε μια λακούβα σο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το το μέλι αραιωμένο στα 3/4 φλ χλιαρό νερό.Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια σφιχτή  ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους διαμέτρου 9εκ. και βάζουμε σε κάθε μισό του δίσκου μας απο 1 κ.γ γέμιση. Αλείφουμε το άκρο του δίσκου με λίγο νερό και κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.

Ψήνουμε σε ταψί με ριζοχαρτό σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Όταν τα βγάλουμε απο το φούρνο όπως είναι ζεστά τα ραντίζουμε με ανθόνερο , στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη αχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!



Κουραμπιέδες βουτύρου!



Μια  συνταγή για κουραμπιέδες από το Άρωμα Δάφνης!

Η μικρή δική μου παραλλαγή είναι ότι  αρωμάτισα με λικέρ amareto αντί για ανθόνερο και έβαλα αμύγδαλο ψίχα για να μπορούν να τρώνε και τα παιδιά :-)


Υλικά

500 γρ. βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου) -
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη -
4 βανίλιες -
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο, ελαφρά καβουρδισμένο και χοντροκομμένο (αν θέλετε περισσότερο προσθέστε) -
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ -
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρουν (περίπου 1 ½ κιλό) -
Ανθόνερο και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα -




Ετοιμασία


Χτυπώ στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και μετά προσθέτω την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μαζί. Ρίχνω τις βανίλιες και το αμύγδαλο και τα ενσωματώνω στο μείγμα.
Τέλος προσθέτω το μπέικιν και το αλεύρι λίγο-λίγο, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλά στα χέρια, αλλά όχι σφιχτή.
Πλάθω τους κουραμπιέδες μου σε σχήματα που μου αρέσουν ή κόβω διάφορα σχέδια με κουπ πατ.
Τους αραδιάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σε κάποια απόσταση τον έναν από τον άλλον και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, 
μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα, θέλουν περίπου 20-25 λεπτά, 
ανάλογα πάντα με την ένταση του φούρνου μας.
Αφού ψηθούν τους αφήνω να κρυώσουν, τους ραντίζω με ανθόνερο και πασπαλίζω με αρκετή άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Το 2010 σε φωτογραφίες (part 2 of 3) & (part 3 of 3)

 

 

2010 in photos (part 2 of 3)


As the year 2010 approaches its last few days, it's time to look back on the previous 12 months. In the second third of 2010, a nearly unpronounceable Icelandic volcano wreaked havoc on European travel, South Africa hosted the World Cup, and while Russia endured disastrous fires, Pakistan struggled with its own terrible flooding, and so much more. Each photo tells its own tale, weaving together into the larger story of 2010. This is a multi-entry story, 120 photographs over three days

2010 in photos (part 3 of 3)


As the year 2010 approaches its last few days, it's time to look back on the previous 12 months. In the last third of 2010, Wikileaks released hundreds of classified diplomatic cables, 33 men were rescued from a mine after being trapped for 10 weeks, protesters took to the streets all over the world, and so much more. Each photo tells its own tale, weaving together into the larger story of 2010. This is a multi-entry story, 120 photographs over three days.