Υλικά για τη ζύμη
3 φλ αλεύρι
1 κ.γ μπείκιν πάουντερ
1 φλ ταχίνι
2 κ.σ μέλι
3/4 φλ χλιαρό νερό
2 κ.σ ανθόνερο
1 κ 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
1/2 φλ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ σταφίδα ξανθή
1/2 φλ αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ μέλι
1/2 φλ σουσάμι
Ετοιμασία
Ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν πάουντερ , προσθέτουμε το ταχίνι και τρίβουμε καλά με τα χέρια μας. Κάνουμε μια λακούβα σο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το το μέλι αραιωμένο στα 3/4 φλ χλιαρό νερό.Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια σφιχτή ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους διαμέτρου 9εκ. και βάζουμε σε κάθε μισό του δίσκου μας απο 1 κ.γ γέμιση. Αλείφουμε το άκρο του δίσκου με λίγο νερό και κλείνουμε ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
Ψήνουμε σε ταψί με ριζοχαρτό σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε απο το φούρνο όπως είναι ζεστά τα ραντίζουμε με ανθόνερο , στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη αχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!