Μια εναλλακτική λύση εάν έχουμε "βαρεθεί" την πίτσα,
είναι η αφορμή για να φτιάξουμε κάτι
γρήγορο για κολατσιό
ή για ένα παιδικό πάρτυ!
Σίγουρα θα λατρέψετε αυτή την εύκολη συνταγή για πεϊνιρλί!
Υλικά για την ζύμη
3 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 φλ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ μέλι
1 κ.γ αλάτι
3 κ.σ σπορέλαιο
1 κ.γ αλάτι
3 κ.σ σπορέλαιο
1 φλ νερό φρέσκο γάλα
λιωμένο βούτυρο για την επικάλυψη
Για τη γέμιση
Για τη γέμιση
γαλοπούλα ή μπέικον
κασέρι τριμμέννο
πιπεριές-μανιτάρια
Ετοιμασία της ζύμης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγιά και το αλάτι.
Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε
το λάδι και το χλιαρό γάλα & το μέλι.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και μαλακή
και να μην κολλάει
στα χέρια.
(Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο
αλεύρι παραπάνω.)
Σκεπάζουμε με μια πετέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος,
να ξεκουραστεί
και να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη την πατάμε να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε
σε μπαλάκια
ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα πεινιρλί μας.
Δίνουμε σε κάθε μπαλάκι ζύμης το σχήμα μιας βαρκούλας (οβάλ στενόμακρο).
Στο κέντρο προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης.
Σάλτσα ντομάτας - κασέρι - γαλοπούλα -πιπεριά - μανιτάρια.
Κλείνουμε τις άκρες της ζύμης ώστε να μείνει ένα άνοιγμα στο κέντρο.
Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
Προθερμένουμε τον φούρνο μας, στους 200 βαθμούς.
(σε αυτό το χρονικό διάστημα, δίνουμε την δυνατότητα,
στα πεϊνιρλί μας να φουσκώσουν.)
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο,
τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο
και σερβίσουμε.
Καλή Επιτυχία!