Γλυκά πιτάκια με φράουλα & λευκή σοκολάτα!



Υλικά

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
1 αυγό
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
100 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτηρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά  το αλεύρι , τη σκόνη αμυγδάλου και το μπέικιν.
Αφήνουμε την ζύμη στο  ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1,5χιλ περίπου , με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Στο μισό κομμάτι απο την μικρή στρογγυλή ζύμη , βάζουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και μερικά κομματιά λευκής σοκολάτας. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό την γέμιση και κολάμε καλά τις άκρες με τα δάχτυλα μας ή με ένα μαχαιράκι.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια μας σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!








Γλυκό σύκο φρέσκο!






Υλικά

1 κιλό σύκα μικρά
1/2 κ.σ γαλζόπετρα
1 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα
6 φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
1 κ.γ χυμό λεμόνι
3 δόσεις άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Διαλέγουμε μικρά σύκα , αφαιρούμε το κοντάνι και τα πλένουμε.
Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με πολύ νερό να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη που έχουμε διαλύσει την γαλαζόπετρα
(12φλ νερό με 1/2 κ.σ γαλαζόπετρα)
Τα αφήνουμε για μισή ώρα και τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά 4-5 φορές και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε μέσα σε κάθε σύκο απο ενα αμύγδαλο.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα σύκα.
Τα βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό μεχρι την επόμενη μέρα στην κατσαρόλα.
Την επόμενη ξαναβράζουμε το γλυκό και αφαιρούμε τον αφρό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το άρωμα βανίλιας και βράζουμε λίγο ακόμα το γλυκό μέχρι να δέσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό στα βάζα.

Καλή επιτυχία!