Υλικά
1.200 γρ φιλέτο μοσχάρι
(ζητήστε από τον κρεοπώλη να τα ανοίξει κατά μήκος, για γεμιστά ρολά)
Υλικά για την γέμιση
4 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γρ. κασέρι πικάντικο της αρεσκείας σας-κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Υλικά για την σάλτσα
5-6 κ.σ ελαιόλαδο
300 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80 ml κόκκινο ξηρό κρασί
600 ml ζωμό λαχανικών
αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Θα χρειαστούμε επίσης μερικές οδοντογλυφίδες ή σπάγκο μαγειρικής
Ετοιμασία
Ανοίγω τα φιλέτα πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια & τα αλατοπιπερώνω.
Στο κέντρο κάθε φιλέτου, κατά μήκος τους, μοιράζω το μείγμα, σκόρδο-κασέρι-μαϊντανό.
Τυλίγω τα φιλέτα σε μακριά ρολά και τα στερεώνω με οδοντογλυφίδες
(εναλλακτικά, τα δένω σε κοντινές αποστάσεις με σπάγκο μαγειρικής).
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρω τα ρολά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα προσεκτικά.
Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμη.
Σβήνω με το κρασί, το μαγειρεύω για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω την σάλτσα ντομάτας το ζωμό λαχανικών.
Αφήνω να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω τη φωτιά,
μισό-σκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω τα ρολά για περίπου 40-50 λεπτά,
μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φιλέτα μου και να δέσει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία!