Υλικά
250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
5 κρόκοι αυγών
500 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά (35 %)
150 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας λικέρ κουαντρώ
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπώ πολύ καλά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τους κρόκους να ασπρίσουν.
Ζεσταίνω (δεν το καίω), το ζαχαρούχο γάλα στα μικροκύματα και το ρίχνω στα αυγά.
Συνεχίζω το χτύπημα αρκετή ώρα, μέχρι να κρυώσει το μίγμα και να στέκεται.
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και σ’ αυτήν προσθέτω το μίγμα των κρόκων και του ζαχαρούχου.
Ανακατεύω με σπάτουλα πολύ ελαφρά και τα ενσωματώνω.
Ρίχνω το λικέρ, τις βανίλιες και τα τεμαχισμένα μπισκότα, ανακατεύοντας απαλά.
Σε μία φόρμα τύπου μπωλ, ή σε στενόμακρη, αδειάζω το παγωτό, αφού έχω πριν καλύψει τα τοιχώματα της φόρμας με μεμβράνη, ώστε όταν παγώσει να βγει εύκολα.
Το σκεπάζω και πάνω με μεμβράνη και το τοποθετώ στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει πάρα πολύ καλά.
Το ξεφορμάρω σε πιατέλα, γαρνίρω με σιρόπι της προτίμησής μου, τριμμένα μπισκότα, αμύγδαλο φιλέ ή ότι άλλο προτιμώ.
Για να το σερβίρω το κόβω σε φέτες και περιχύνω πάλι με σιρόπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το θέλετε αρκετά γλυκό, μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος, πριν την χτυπήσετε, αν και το ζαχαρούχο γάλα, δίνει αρκετά γλυκιά γεύση !
πηγή : http://www.aromadafnis.gr/