Black Forest με Kρέμα Γιαουρτιού και Μύρτιλα!





Υλικά για τα παντεσπάνια

230 γρ αλεύρι γ.ο.χ
130 γρ βούτυρο
120 γρ καστανή ζάχαρη με μελάσα
100 γρ ζάχαρη κρυσταλική 
70 γρ άγλυκο κακάο
3 μεγάλα αυγά
230 ml. βραστό νερό
1 πρέζα αλάτι


Υλικά για την γέμιση 

300 γρ γιαούρτι
150 γρ. μασκαρπόνε
½ στικ φυσική βανίλια
50 γρ. ζάχαρη άχνη

τριμμένη κουβερτούρα


Υλικά για το σερβίρισμα

τριμμένη κουβερτούρα
μαρμελάδα μύρτιλο
φρέσκα μύρτιλα
αχνοζάχαρη 
φρέσκα μύρτιλα


Ετοιμασία για το κεικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. 
Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την μαλακή καστανή ζάχαρη, 
το βούτυρο,  και το κακάο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη 
και χτυπάμε να αφρατέψουν καλά. 
Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα 
και ξεκινάμε να προσθέτουμε εναλλάξ στον κάδο το σοκολατένιο μείγμα 
και το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το λικέρ καφέ.
Μεταφέρουμε σε ανοιγόμενη φόρμα 20 εκ  όπου έχουμε βουτυρώσει 
και αλευρώσει τον πάτο και τα πλαινά. 
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175C. 
Μόλις ψηθεί το κέικ ξεφορμάρουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ετοιμασία για την κρέμα γιαουρτιού

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, 
τη φυσική βανίλια και ζάχαρη άχνη  μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας.
Προσθέτουμε λίγη τριμμένη κουβερτούρα
Η συναρμολόγηση της Black Forest:


Κόβουμε το κέικ μας σε 3 ισόποσα παντεσπάνια.

Τοποθετούμε σε δίσκο σερβιρίσματος το 1ο παντεσπάνι. 

Αραιώνουμε τη μαρμελάδα μύρτιλο με λίγο νερό 
και καλύπτουμε την επιφάνεια από τα παντεσπάνια.

 Έπειτα απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού,
μερικά φρέσκα μύρτιλα και τριμμένη κουβερτούρα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος πριν σερβίρουμε το κέικ ακουμπάμε στην επιφάνεια φρέσκα, μύρτιλα, μαρμελάδα μύρτιλο, πασπαλίζουμε με τις φλούδες σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία!