Φέτος η βασιλόπιτα μας θα είναι γεμάτη χρώματα & αρώματα!
Υλικά για το κεικ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο τύπου κερκύρας
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
Υλικά για το κεικ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο τύπου κερκύρας
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
150 ml γάλα φρέσκο
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 & 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 & 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.σ κονιάκ
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Για την επικάλυψη
2 κούπες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ γάλα φρέσκο
λίγο χύσμα πορτοκαλιού
χρώματα ζαχαροπλαστικής
τρούφες κτλ
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170Ο C βαθμούς.
Αλείφουμε το ταψί με
λίγο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ρίχνουμε το βούτυρο το μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη,
μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά . Ανακατεύουμε και
προσθέτουμε το γάλα ,
το χυμό πορτοκαλιου και λίγο - λίγο το αλεύρι.
Μόλις το
μίγμα ομοιογενοποιηθεί, το αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί και
το ψήνουμε
στους 180ο C για 55-60 λεπτά περίπου.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ
να κρυώσει πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με ότι μας αρέσει!
Ενναλακτικά μπορείτε να στολίσετε με ενα ελαφρύ γλάσσο!
Ετοιμασία για το γλάσσο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα , το ξύσμα πορτοκαλιού και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύουμε το γλάσο έως ότου γίνει λείο.
Αν
χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη γάλα για να γίνει σαν ρευστή
κρέμα.
Καλή επιτυχία!
Εύχομαι σε όλους σας να έχετε υγεία και την νέα χρονιά να γεμίσει
τη ζωή σας με χρώματα - αρώματα , αγάπη και πολλά χαμόγελα!