Υλικά
(για 4 άτομα)
8 μπισκότα σαβαγιάρ
250γρ φράουλες
4 κ.σ λικέρ αμαρέτο
250 γρ ρικότα
1 φλ κρέμα γάλακτος
1/2 φλ αμυγδαλόψυχα φιλέ
Για την κρέμα
2 φλ κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλ γάλα
3 κρόκους αυγών
1/2 φλ ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη , τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στην φωτιά.
Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα , αποσύρουμε απο την φωτιά.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό) και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μειγμα να κρυώσει ανακατεύτοντας κατά διαστήματα.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και την προσθέτουμε στην κρέμα , ανακατεύοντας.
Παίρνουμε τέσσερα μπόλ. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα σαβιαγιάρ , τα μοιράζουμε στα μπόλ και τα βρέχουμε με τι λικέρ.
Πλένουμε τις φράουλες τις κόβουμε σε κομμάτια (κρατάμε λίγες για τι γαρνίρισμα) και τις μοιράζουμε στα μπόλ.
Πάνω απο τις φράουλες στρώνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε λίγο λίγο το τυρί ρικότα.
Στρώνουμε το μείγμα στα μπόλ και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ωρα πριν τα σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με την αμυγδαλόψυχα.
Καλή επιτυχία!