Συστατικά
500γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. τυρί φέτα
200γρ. ανθότυρο200γρ. κασέρι
2 φλιτζ.τσαγιού μπεσαμέλ
5-6 αυγά
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
για το άλειμμα του ταψιού
3/4 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ (χωρίς να προσθέσουμε τα αβγά της βασικής συνταγής της μπεσαμέλ).
Προσθέτουμε 5-6 αβγά και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπόλ (αφού τα έχουμε τρίψει) ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα , βουτυρώνοντας ένα-ένα , με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε από πάνω την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα , τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια , φροντίζοντας να φτάσει μέχρι τα τελευταία κάτω φύλλα.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά.
Καλή επιτυχία!