Μια μέρα & μια νύχτα στο Μουσείο της Ακρόπολης!

Η θεά Αθηνά, κόρη του Δία και της Μήτιδας, ήταν θεά της σοφίας, του πολιτισμού και των τεχνών. Ήταν επίσης άμεσα συνδεδεμένη με την πόλη στην οποία είχε δώσει το όνομά της.


Η θεά φρόντιζε την πόλη και τους κατοίκους της, χαρίζοντάς τους ευημερία αλλά και προστατεύοντάς τους από τους εχθρούς.

Γι' αυτό οι Αθηναίοι της αφιέρωσαν τον πιο σπουδαίο τόπο τους, την Ακρόπολη, όπου η θεά λατρευόταν με πολλές και διαφορετικές μορφές και ιδιότητες.





Το Μουσείο της Ακρόπολης δημιουργήθηκε για να στεγάσει τα ευρήματα βράχου της Ακρόπολης και των υπωρειών του. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Bernard Tschumi με τη συνεργασία του Μιχάλη Φωτιάδη και εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2009.




Το Μουσείο αναπτύσσει τις εκθεσιακές του ενότητες σε τρία επίπεδα, αλλά και στη βάση, όπου βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή.

Απ’ όποιο σημείο κι αν το βλέπεις, ο Παρθενώνας αγκιστρώνει το βλέμμα.

Αλλά όταν βρίσκεσαι ακριβώς απέναντί του είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός.

 Μερικές εκατοντάδες μέτρα από το απόλυτο τοπόσημο της πόλης, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης έχει πραγματικά φοβερή θέα.

 Μπορεί κανείς να κάνει και πάλι μια στάση ( πριν ή αφού θαυμάσει τα εκθέματα ή κάνει έναν ωραίο περίπατο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου) στην ευρύχωρη βεράντα  του για ποτό  ή ένα κοκτέιλ ανά χείρας  με ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα απέναντι από τον ιερό βράχο.


 Το δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου εκτός από την μαγευτική θέα με το μνημείο λουσμένο στη φεγγαράδα νιώθεις την ενέργεια που σε διαπερνάει όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την υψηλή γαστρονομία. 


 

 Δοκιμάζοντας το  αιγαιοπελαγίτικο χταπόδι καρπάτσιο, με κάπαρη, κρίταμο και γλάσο κόκκινου κρασιού και την αθηναϊκή σαλάτα με λαβράκι και χειροποίητη μαγιονέζα συναντά κανείς πιάτα ελληνικής κουζίνας, βασισμένα  σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει ο τόπος μας, με πιο σύγχρονο πρόσωπο.


 Η μαγεία του ιερού βράχου της Ακρόπολης και οι υπέροχες μελωδίες στο πιάνο oξύνουν τις αισθήσεις που ταξιδεύουν κάθε επιθυμία και κάθε ουρανίσκο!



 Αν είναι να απολαύσω ένα γεύμα με εξαιρετική πρώτη ύλη, ελληνική γεύση και συγκλονιστική θέα, θα πάω χωρίς δεύτερη σκέψη στο

εστιατόριο του Μουσείο της Ακρόπολης.



The goddess Athena, daughter of Zeus and Metis, was a goddess of wisdom, culture and the arts. It was also directly connected to the city to which it had given its name.

The goddess took care of the city and its inhabitants, giving them prosperity but also protecting them from enemies.


 That is why the Athenians dedicated their most important place to her, the Acropolis, where the goddess was worshiped in many different forms and qualities.

The Acropolis Museum was created to house the rock finds of the Acropolis and its foothills. It was designed by the architect Bernard Tschumi in collaboration with Michalis Fotiadis and was inaugurated in the summer of 2009.


The Museum develops its exhibition units on three levels, but also at the base, where the archaeological excavation is located.



Wherever you look, the Parthenon hooks the eye.

But when you are right in front of it it is even more impressive


A few hundred meters from the absolute landmark of the city, the restaurant of the Acropolis Museum has a really awesome view.

 One can make a stop again (before or after admiring the exhibits or taking a nice walk in Dionysiou Areopagitou) on its spacious terrace for a drink or a cocktail in hand with a magical sunset opposite the sacred rock.


The dinner in the restaurant of the Museum, apart from the magnificent view with the monument bathed in the moon, you feel the energy that penetrates you when you are confronted with the high gastronomy.

Tasting the Aegean octopus carpaccio, with capers, kritamo and red wine glaze and the Athenian salad with sea bass and handmade mayonnaise, you can find dishes of Greek cuisine, based on local products of designation of origin (PDO) through which we offer a rich more modern person.

The magic of the sacred rock of the Acropolis and the wonderful melodies on the piano sharpen the senses that travel every desire and every palate!

If it is to enjoy a meal with excellent raw material, Greek taste and stunning views, I will go without a second thought to the restaurant of the Acropolis Museum.