Εύκολα .... μαρμελάδα πορτοκάλι!




Υλικά

12 πορτοκάλια 
4 φλιτζάνια  νερό
2 λεμόνια
4-5 φλιτζάνια ζάχαρη 

Ετοιμασία
Πλένουμε  τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε καλά. Στην συνέχεια θα πρέπει να πάρουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών και το ζουμερό μέρος τους , χωρίς να κρατήσουμε καθόλου από την λευκή σάρκα τους. Με ένα καλά κοφτερό μαχαίρι , θα είναι πολύ εύκολο.  Στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα έχετε 2 μπολ , ένα με το ξύσμα πορτοκαλιών  και  λεμονιών  και ένα ακόμα μπολ με την σάρκα τους και το χυμό που θα έχουν αφήσει. 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25' με 30' . 
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα ή τουλάχιστον για 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη ζάχαρη , αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε τον βράσιμο για 1 ώρα σχεδόν. Μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο χρόνο.
( Κάντε το τεστ με το πιατάκι που έχετε βάλει πριν στην κατάψυξη.) 

Αποθηκεύστε σε αποστειρωμένα βάζα .... 
και απολαύστε την με μια φέτα ζεστό φρυγανισμένο ψωμί!

Καλή επιτυχία!