Τηγανίτες γεμιστές νηστίσιμες




Υλικά για την ζύμη

4 φλ αλεύρι φαρίνα
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 φλ χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
Υλικά για τη γέμιση
μαρμελάδα ή κουφέτα σοκολάτας κουβερτούρας

Υλικά για το σερβίρισμα

μέλι , σουσάμι
 ή και
αμυγδαλόψιχα
ή και
καρυδόψιχα
ή και
κανέλα
ή και
άχνη ζάχαρη

ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Ετοιμασία

Ζυμώνουμε καλά το αλεύρι , με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε ένα ένα σε πλατύ φύλλο.
Ρίχνουμε σε κάθε ανοιγμένο φύλλο 2 κ.γ μαρμελάδα ή τη σοκολάτα μας
και κλείνουμε σε μικρή κουλούρα.
Χρησιμοποιούμε ελάχιστο νερό για να κολλήσουμε τις άκρες απο το φύλλο



Βάζουμε το λάδι σε μικρή κ βαθιά κατσαρόλα και όταν κάψει ,
ρίχνουμε ένα-ένα ή δύο -δύο τις τηγανίτες μας και τηγανίζουμε
μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά.

Όταν τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας , σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με
μέλι , σουσάλι , ξ.καρπούς , κανέλα , ζάχαρη ...
με ότι μας αρέσει και ταιριάζει καλύτερα!


Καλή επιτυχία!