Υλικά
4 φλιτζ ντομάτες πομοντόρια ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
3κ.σ ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες (περίπου 500γρ η μια) κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι
λάδι & αλέυρι για τηγάνισμα
γαλέτα για τον πάτο του ταψιού
3 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
500 γρ κασέρι τριμμένο
1/2 φλ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Ετοιμασία
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες , αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν για 40 λεπτά.Δεν τις ξεπλένουμε , τις σκουπίζουμε λιγο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το αλάτι.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ντομάτες , με το αλάτι , πιπέρι κ τις 2.κσ λάδι για 30 λεπτά, περνάμε την σάλτσα απο σουρωτήρι για να γίνει πιο λεία προσθέουμε το σκόρδο κ το δυόσμο κ μαγειρέυουμε ακόμα για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι ,τηγανίζουμε τις πατάτες ελφρά , αλευρώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά αποκάθε πλευρά.Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε ενα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο με την γαλέτα.
Στρώνουμε ώς εξής : Μελιτζάνες , λίγη σάλτσα , κασερι , κεφαλογραβιέρα , επαναλαμβάνουμε με μια στρώση πατάτες , τελιώνοντας πάντα με στρώση σάλτσας τυριών.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο το φαγητό μας!
Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγτό αυτό μόνο με μελιτζάνες ή μόνο με πατάτες.
Καλή επιτυχία!