Πασχαλινά κουλούρια!








Υλικά
(για περίπου 60-80 κουλουράκια)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ βούτυρο πρώτο
300 γρ ζάχαρη
7 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
4-5 βανίλιες
1/2 ποτήρι γάλα
2 κ.γ αμωνία

Ετοιμασία

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη ν' αφρατέψει. Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα απαλά. Βάζουμε το βούτυρο στην φωτιά να ζεσταθεί.

Σε γυάλινο ποτήρι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την αμωνία με το γάλα.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και το γάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει στο μίξερ και ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας σιγά σιγά το λιωμένο βούτηρο μέχρι που να γίνει η ζύμη μαλακιά και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα φουσκώσουν

Αλείφουμε τα κουλούρια με κρόκο αυγού αραιωμένο με ελάχιστο νερό κατά προτίμηση και ψήνουμε περίπου 20-30 λεπτά για κάθε δόση σε φούρνο 180 C.

Καλή επιτυχία!




Γαριδόσουπα!



Συστατικά

1 κιλό γαρίδες

7 ποτήρια νερό
1 ποτήρι νερού κρασί άσπρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πατάτες
3 κλωναράκια μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 μεγάλο καρότο
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
5 φλ. καφέ ρύζι για σούπες
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι







Οδηγίες


Πλένω τις γαρίδες πολύ καλά.

Βάζω σε κατσαρόλα το νερό, το κρασί, το κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, το μαϊντανό, τις πατάτες ,τη δάφνη, το καρότο, το αλάτι και το πιπέρι ,για 15 λεπτά.
Σουρώνω , στο ζουμάκι , βάζω το λάδι κ τις γαρίδες να βράσουν για 10-15 λεπτά. Βγάζω κ τις γαρίδες απο το ζουμί. Βράζω στο ζουμάκι το ρυζάκι. Παράλληλα καθαρίζω τις γαρίδες απο το κέλυφος.Ρίχνω στην σούπα τα βρασμένα λαχανικά και τις καθαρισμένες γαρίδες.Βράζω ακόμα για 3-4 λεπτά κ σβήνω την φωτιά. Τέλος ρίχνω τον χυμο λεμονιού κ σερβίρω.




Καλή επιτυχία!