Υλικά
(Για 1½ λίτρο)
500 γρ. φράουλες, κατά προτίμηση μικρές
1 λίτρο τσίπουρο με γλυκάνισο
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Ετοιμασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί
και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς.
Αδειάζουμε το τσίπουρο πάνω απ’ αυτές και κλείνουμε το βάζο ερμητικά.
Το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε σκιερό μέρος.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό
(μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι).
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σουρώνουμε τις φράουλες από το αλκοόλ περνώντας τες
από ψιλό σουρωτήρι και πιέζοντάς τες να βγάλουν τους χυμούς τους.
Ρίχνουμε το σουρωμένο τσίπουρο μέσα στο σιρόπι,
ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.
Καλή επιτυχία!