Ζεστή πατατοσαλάτα με σως τυροκαυτερής!




Αρχικά ετοιμάζουμε την σως τυροκαυτερής για να την βάλουμε το ψυγείο να
παγώσει για λίγη ώρα.
Έπειτα θα συνεχίσουμε ετοιμάζοντας την ζεστή πατατοσαλάτα μας.

Υλικά για την σως τυροκαυτερής

1/2 φλιτζάνι γάλα
200 γρ. φέτα
100 γρ ανθότυρο 
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.γ ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.γ μέλι 
καυτερή πάπρικα
αλάτι , πιπέρι

Ετοιμασία





Πολτοποιούμε τη φέτα , το ανθότυρο , το σκόρδο , το γάλα μαζί στο
μούλτι μέχρι η σάλτσα μας να αποκτήσει κρεμώδη υφή.






Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το  μέλι και τον άνηθο και
ανακατεύουμε απαλά ,
αλατοπιπερώνουμε και 
πασπαλίζουμε με την καυτερή
πάπρικα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.





Υλικά για την ζεστή πατατοσαλάτα

1 κιλό πατάτες μικρές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
2-3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
5 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι , πιπέρι
ελαιόλαδο
σουσάμι



Ετοιμασία

Πλένουμε πάρα πολύ καλά με σφουγγάρι τις πατάτες μας  και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό , μέχρι να μαλακώσουν , προσέχουμε να μην μας παραβράσουν.

Στραγγίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας στα 2 χωρίς να ξεφλουδίσουμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για μερικά λεπτά και μετά προσθέτουμε τις πατάτες μας. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα , κουνώντας τακτικά το τηγάνι ,για να μην μας κολλήσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε το σκόρδο σοτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το ξύδι. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στην εστία μέχρι να στεγνώσουν σχεδόν οι πατάτες μας , δεν ξεχνάμε να κουνάμε συνεχώς το τηγάνι ώστε να ανακατεύεται το φαγητό μας. Εάν χρησιμοποιήσουμε κάποια κουτάλα μάλλον θα σπάσουν οι πατάτες μας και δεν θα έχουμε όμορφο αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας (δυόσμο , άνηθο , μαϊντανό) και το σουσάμι μας.



Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα μας όσο είναι ακόμα ζεστή ,
συνοδεύοντας με την σως τυροκαυτερής.

Καλή επιτυχία!