Λουκουμάδες!


Υλικά

(για το μείγμα)

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
2-3 λεμονόκουπες

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σκεπάζουμε το χυλό με μία πετσέτα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει.
 Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε τους λουκουμάδες, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι (το οποίο πρώτα βουτάμε σε νερό) μείγμα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μεγάλες κουταλιές από τον χυλό.
Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρώμα τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ετοιμάζουμε. Μόλις το σιρόπι "δέσει", περιχύνουμε με αυτό τους λουκουμάδες.
Εάν θέλουμε, αφού περιχύσουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι, ρίχνουμε από πάνω και λίγο τριμμένο καρύδι.

Καλή επιτυχία!


Πενιρλί!


Υλικά
(για τη ζύμη)



500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
20 γρ. μαγιά νωπή
3 αυγά
5 κ.σ.  μαργαρίνη μαλακή
αλάτι
για τη γέμιση


300 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
σουσάμι
Έξτρα υλικά
Ρίγανη, ξερό βασιλικό, ντομάτες λιαστές , ελιές ψιλοκομμένες , κέτσαπ, ζαμπόν , μπέικον , πιπεριές  κτλ
Εκτέλεση


Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
Ενώνουμε με το αλεύρι, το μαλακό βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μίγμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Κατόπιν ζυμώνουμε το μίγμα ελαφρά και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε ορθογώνια κομμάτια και τα κλείνουμε δίνοντας το σχήμα για πεινιρλί.
Τα γεμίζουμε με τα 3 τυριά και ότι άλλο υλικό μας αρέσει και τα πασπαλίζουμε με αποξηραμένα αρωματικά.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Καλή επιτυχία!