Υλικά
4 φλ αλεύρι γ.ο.χ + 2κ.γ μπέικιν πάουντερ
(κοσκινισμένα)
20 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 φλ μέλι
3 αυγά
(χωρισμένα κρόκους απο ασπράδια)
χυμό και ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
2 φλ γιαούρτι
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Ετοιμασία
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγων μέχρι να φίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Στον κάδο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μέλι.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν έναν.
Σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και το κοσκινισμένο αλεύρι
εναλλάξ, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.
Προσυθέτουμε στο μείγμα μας την μαρέγμα ανακατεύοντας
με μια πλαστική σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα του κείκ
και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε το κεικ μας να κρυώσει τελείως και το
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!