Καρυδόπιτα με κρέμα και γεύση espresso!





Υλικα

1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αβγά
1 φλ ζάχαρη
1 φλ αλεσμένη καρυδόψυχα
1 φλ. καρυδόψυχα κοπανισμένη
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζανάκι καφέ εσπρέσσο
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
1/2 φλ ελαιόλαδο
1 κ.γ τριμμένο κανελογαρλιφαλο

Για το σιρόπι:

 

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
το χυμό μισού λεμονιού

Για την κρέμα :

200 μλ κρέμα γάλακτος
1/2 φλ άχνη  ζάχαρη
1/2 πακέτο κρέμα τυρί
1 δόση καφέ εσπρέσσο
1/2 φλ καρυδόψυχα κοπανισμένη (- 2 κ.σ για το γαρνίρισμα)



Ετοιμασία


Αναμειγνύoυμε σε μπολ την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη μπεϊκιν και τα κανελογαρίφαλα και αφήνετε το μείγμα κατά μέρος.

Χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα αβγά μισή ώρα περίπου.
Ρίχνουμε μέσα τον  καφέ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα μας με τα μπαχαρικά , αλέυρι , σιμιγδάλι κ καρύδια.


Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε ελαφρύ σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα 5 λεπτά περίπου τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε το σιρόπι στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο. Αφήνετε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι. 


Ετοιμάζουμε την κρέμα :  Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντυγί προσθέτουμε το τυρί κρέμα , τον καφέ και τα καρύδια. 

Μέχρι να κρυώσει η καρυδόπτα και να ρουφίξει καλά το σιρόπι μας ,
βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Έπειτα καλύπτουμε την πίτα με με την κρέμα , γαρνίρουμε  
με  καρυδόψιχα και σερβίρουμε!



Καλή επιτυχία!