Ζουμερό κέικ σοκολάτας!




Υλικά

375 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ βούτηρο κομμένο σε κυβάκια
5 αυγά
300 γρ ζάχαρη καστανή
120 γρ μπισκότα βουτύρου χτυπημένα στο μουλτι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Ετοιμασία

Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη , για 6-7 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά , μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την χλιαρή πλέον σοκολάτα στο μείγμα των αυγών  και προσθέτουμε στο μείγμα τα σπασμένα μπισκότα και το ξύσμα πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα δαχτυλίδι 23εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 140 βαθμούς με αέρα για 40 -45 λεπτά.

Γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας , σαντυγί , ξύσμα σοκολάτας.


 


Καλή επιτυχία!