Μιλφέιγ σοκολάτας με άρωμα μανταρίνι και σάλτσα καραμέλας!


Υλικά

500 μλ γάλα
100 μλ κρέμα γάλακτος
ξύσμα απο 4 μανταρίνια
100 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλάουερ
6 κρόκους αβγού
125 γρ κουβετρούρα 55% κακάο με κομματάκια
20 γρ βούτυρο
600 γρ σφολιατίνα
ζάχαρη άχνη ή κακάο για το πασπάλισμα


Για τη σάλτσα καραμέλας

100 γραμμ. ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμμ. βούτυρο

Ετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα χύνουμε το γάλα την κρέμα και το ξύσμα και το βάζουμε στην φωτιά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ , προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Όταν το μεγμα του γάλακτος αρχίσει να φουσκώνει παίρνουμε
λίγο από αυτό και το αδειάζουμε στο μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μειγμα των αβγών στο μείγμα του γάλακτος.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα , ομογενοποιούμε το μείγμα μας και αφήνουμε να κρυώσει.


 Για τη σάλτσα καραμέλας: Bάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει σκούρο καφετί χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Συναρμολόγηση: Στρώνουμε μια στρώση σφολιατίνια , χτυπάμε με σύρμα την κρέμα ώσπου να γίνει λειά και μαλακή. Απλώνουμε απο επάνω την μισή κρέμα , καλύπτουμε με τη δεύτερη στρωση σφολιατίνια και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Σπάμε μερικά σφολιατίνια με τα χέρια και πασπαλίζουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κακάο ή μείγμα και των δύο μαζί.Γαρνίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας!



Καλή επιτυχία!