Κεφτεδάκια με πουρέ στο φούρνο!






Υλικά

600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
400γρ κιμά κοτόπουλο
2 κ.σ  ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.σ ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
2 φ.ψωμί μουσκεμένες
αλάτι , πιπέρι
2 κ.σ κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
αλέυρι & ελαιόλαδιο για το τηγάνισμα

για την σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1.κ.σ σέλινο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κύβους
1κ.σ πελτέ
1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
αλάτι , πιπέρι
2κ.σ ελαιόλαδο

για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες
1 κούπα γάλα φρέσκο
5 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
αλάτι , μοσχοκάρυδο
4 κ.σ κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη

Ετοιμασία

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια , τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φρέσκο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο το καρότο ελαφρά ,
σβύνουμε με το κρασί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Στην σάλτσα προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμα λεπτά.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ πλένοντας καλά τις πατάτες καλά, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Οταν βράσουν τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ πριν κρυώσουν. 
                 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το αλάτι το μοσχοκάρυδο και το τυράκι. 

Για το τελικό στάδιο βάζουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα τους σε πυρίμαχο σκεύος , πασπαλίζουμε με τυράκι και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τον πουρέ , μέχρι να καλύψουμε τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε για 10 λεπτά με προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!