Σήμερα φτιάχνουμε ενα επιδόρπιο με κάστανα , με απλά εύκολα υλικά , που μπορεί να είναι έμπνευση της στιγμής αλλά το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο!
Υλικά
1/2 φύλλο κρούστας
1 βητάμ + 2 κ.σ επιπλεόν για τα φύλλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 κεσεδάκι απο το γιαουρτι ζάχαρη καστανή
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
20 κάστανα μαρον γλασέ κομμένα σε 4 κομμάτια το καθένα
Υλικά για το σιρόπιασμα
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Ετοιμασία για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά μεχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Ετοιμασία για το γλυκό
Χτυπάμε το βητάμ με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε διαδοχικά το μπέικιν , τις βανίλιες , το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε και τα κάστανα και ανακατέυουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε σε βουτηρωμένο σκεύος τα φύλλα κρούστας "τσαλακωμένα" το ένα δίπλα στο άλλο , βουτηρώνουμε τα φύλλά με ένα πινελάκι και αδειάζουμε επάνω το μείγμα μας. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου , ώστε να ρουφίξουν τα φύλλα μας το μέιγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά , στούς 180 βαθμούς με αέρα.
Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο , σιροπιάζουμε σε το κρύο σιρόπι μας.