Κολασμένα τρουφάκια!





Υλικά

275g σοκολάτα κουβερτουρα με μεγάλη περιέκτικότητα Κακαο, σε κομμάτια
250ml κρέμα γάλακτος
50 g Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50g σκόνη κακάο

Ετοιμασία

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Φέρτε την κρέμα γάλακτος σε βρασμό και μετά ρίχτε τη πάνω από τη σοκολάτα .
Ανακατεύετε αργά μέχρι να λίωσει η σοκολάτα , προσπαθέιστε να μην δημιουργηθουν φυσαλίδες.
Αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο σε δύο στάδια, ανακατεύοντας απαλά.
Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί, το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο και γυαλιστερό χωρις κηλίδες λαδιού στην επιφάνεια.
Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βγάλτε τη ganache από το ψυγείο περίπου 15 λεπτά πριν θέλετε να κάνετε τις τρούφες, ανάλογα με θερμοκρασία δωματίου (αν πχ είναι καλόκαίρι βγάλτε τη 5-7 λεπτα πριν).
Βάλτε το κακάο σε ένα μπολ. Σιγουρευτείτε ότι τα χέρια σας είναι κρύα και στεγνά και στη συνέχεια βουτήξτε τα (τα χέρια σας ) στο κακάο
Πάρτε κουταλιές από το μείγμα ganache (χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ή κουταλι της σούπας ανάλογα με το πόσο μεγάλες θα θέλατε να είναι οι τρούφες) και καντε το μια μπαλιτσα με τα χερια σας , τα βουτηγμένα σε κακάο .
Ριξτε κάθε μια τρούφα στο μπολ με το κακάο, γυρίστε τη μεσα σ’αυτο και στη συνέχεια τινάξτε για να φύγει η τυχόν παραπάνω σκόνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι τρούφες μπορούν στη συνέχεια να μπουν πάλι στο ψυγείο και να διατηρηθούν για έως 2 ημέρες, αρκεί να είναι αποθηκευμένες σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή επιτυχία!

Σαβόρο



Συστατικά

1 κιλό μπακαλιάρακια
4 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
δεντρολίβανο
2-3 δαφνόφυλλα
1 φλιζανάκια του καφέ ξύδι
αλάτι, πιπέρι

λίγο αλεύρι
ελαιόλαδο


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι.

Τα τηγανίζουμε κανονικά και τα τοποθετούμε σε πήλινο ταβά ή σε σκεύος πυρέξ ή εμαγιέ.
Κατόπιν στο τηγάνι, αφού πετάξουμε το λάδι και το πλύνουμε, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο.κ την δάφνη Τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε για λίγο και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις ακόμη.
Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα ψάρια ώστε να καλυφθούν.

Καλή επιτυχία!

Γαρίδες τηγανιτές μαριναρισμένες



Υλικά

500 γρ. μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
Χυμός από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι ούζο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Αλάτι κατά βούληση
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση



Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες καλά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ούζο, το καγιέν και το ταμπάσκο και φτιάχνουμε την μαρινάτα μας.
Βάζουμε μέσα τις γαρίδες, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 6 ώρες.
Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε μια πιατέλα.
Αλευρώνουμε τις γαρίδες, τις τινάζουμε λίγο και τις αφήνουμε σε ένα καθαρό πιάτο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο χωρίς να καπνίσει, τηγανίζουμε μια στρώση από τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
Σερβίρουμε ζεστές με λίγες φέτες λεμόνι.

Καλή επιτυχία!








Η άνοιξη ....



Η άνοιξη μπαίνει πάντοτε περίεργα ... όπως ακριβώς φοβάσαι ...
Γενική νευρικότητα , επισκέψεις με αβέβαιη έκβαση.
Άνχος. Επιθυμία ... μήπως χτυπήσει η πόρτα ... το τηλέφωνο!
Αυτό ίσως να'ναι το τηλεφώνημα που θα αλλάξει την ζωή σου.
Λάθος! Λάθος νούμερο. Συζητήσεις για τέχνες , εικαστικά , αδιαφορία , ασχετοσύνη.
Συγκεντρώσεις για την Πλολωνία , για συνέδρια ... Γιατί έρχομαι ; Γιατί να τους ακούσω ;
Πληρώνω αποδείξεις , στρίβω σε λάθος διαστράυρωση , αναρωτιέμαι με ποιόν θα φύγω το βράδυ.
Φεύγω πάντα μόνος.Περιφέρομαι σε πλατίες που ενοχλητικά θυμίζουν την περσινή Άνοιξη!
Πραγματοποιώ το γνωστό δρομολόγιο με την βεβαιότητα και τον φόβο ότι θα συναντήσω πρόσωπα που θα με αναστατώσουν.Κλαίω για ότι δεν έγινε την πρώτη μέρα της Άνοιξης. take five ... κανείς δεν δίνει χρόνο πιά , ούτε για διάλειμμα. Δεν μπορώ να αγγίξω τίποτα πιά χωρίς να πονέσω.Δεν μορώ να παίξω τραγούδια που μου αρέσουν.Πονάω όταν με ρωτά : "να φύγω;" Πονάω όταν του λέω "ναι". Όταν δεν την βλέπω , όταν την βλέπω  , όταν μετράω τα 2 τελευταία λεπτά πριν απο τις 12:00. Όταν τρέχω να προλάβω πριν μπεί σε κάποια πόρτα μόνη της , την πρώτη νύχτα της άνοιξης.Όταν σε βλέπω να χαμογελάς πικραμένη , όταν βλέπω να μην χαίρεσαι που διάλεξα εσένα.Τί ψάχνουμε ; Τι θέλουμε ; Γιατί δεν ησυχάζουμε ; Νιώθω να πνίγομαι. Γιατί γελάνε ; Θέλω να κλάψω. Ο κολλητός  μου πήδηξε απο το 2ο όροφο.
Τέσσερις προσπάθειες για αποτοξίνωση ... ούτε καν κατάφερε να σκοτωθεί. Travelling light the only way to fly ? θα πάρω τα περσινά χάπια ... όλοι λένε ότι μπορεί να έχουν χαλάσει ... Θα πάθω τίποτα ;
Θέλω να τα πάρω ... ίσως για να πάθω τιποτα.
Φοράς πάντα μαυρά γυαλιά ; Γιατί μέχρι πέρσυ φορούσες ένα ασπρό πουκάμισο χωρίς γιακά ;
Φέτος ένα μαυρό πουλόβερ , ένα μαυρό παντελόνι ...συνέχεια παντού ένα μαυρό φουλάρι στο λαιμό.
Συνέχεια γιατί ; Ακούω τα τραγούδια που σε θυμίζουν.Δεν τα διώχνω. I've been loving you too long to stop now. Δεν τα φοβάμαι θέλω να τα ακούω τώρα.
Γιατί είναι μέρα.Γιατί έχει ήλιο.Γιατί είναι άνοιξη.Φοβάμαι λιγότερο σήμερα.Νιώθω λιγότερη ανασφάλεια και αυτό με ηρεμεί.Είναι ένας έρωτας οδύνης. Με κάνεις να πονάω , θα σκοτωθείς.

Δεν μπαινουν ανάποδα στο γκαράζ με την μηχανή.Πολύ αργά για φώτα.Σκοτάδι.Θέλω να σκεπαστώ.Κρυώνω.Ανατριχιάζω.Μη φοβάσαι ... είσαι καλά ; Δεν καταλαβαίνω , με κοιτάς άγρια.
Νιώθω κενά να μεγαλώνουν , για εμένα για τον κόσμο για τους γύρω. Ψάχνω να βρώ μια όψη.Αποτυγχάνω κάθε μέρα...if you want to be wild you got to learn , you may be right.I way be crazy,don't cry don't do that ... ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΗΜΟΥΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ...