Nerf Birthday Cake - Τούρτα γιλέκο Nerf!


 Πάρτυ Nerf φέτος!

Και η τούρτα μας δεν θα μπορούσε να 
ήταν άλλη απο ενα γιλέκο nerf!




Υλικά για το κέικ 

4 αυγά 
100 γρ βούτυρο αγελάδος
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ κουβερτούρα 
150 γρ ζάχαρη
200 γρ αμύγδαλο φιλέ σε σκόνη
70 γρ αλεύρι 
2 κγ μπέικιν 
1 κσ εσάνς βανίλιας

Ετοιμασία

Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος.
Λίγο πριν πάρει βράσει το μείγμα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη. Αφήνουμε στην άκρη. 
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σταματάμε το χτύπημα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης , 
προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα , στην συνέχεια , το αλεύρι , 
                το μπέικιν πάουντερ , την  αμυγδαλόσκονη και το εσάνς βανίλιας.                                                                                        
Ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος μας και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  
Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.
 
Για την επικάλυψη του κέικ.
(βουτηρόκρεμα βανίλιας)
Υλικά
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
5 κ.σ φρέσκο γάλα
σπόρους από 1 ξυλάκι βανίλιας.
Ετοιμασία
Αναμειγνύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 10  λεπτά να παγώσει, 
ώστε να μπορέσουμε να στην στρώσουμε στα κέικ μας.



Για την σοκολατένια κρέμα 
Υλικά

1 κουτί Μorfat - φυτική σαντιγυ (στην ψύξη)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (στην ψύξη)
200 γρ. πραλινα σοκολατας σε θερμοκρασια δωματίου

Ετοιμασία
Χτυπάμε τη Morfat με το μίξερ σε αφράτη , σφιχτή σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου και  προσθέτουμε αργα  , χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα , το ζαχαρούχο γάλα.
 Όταν γίνει μια αφράτη κρέμα προσθέτουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τη πραλίνα σοκολάτας. Η κρέμα μας είναι έτοιμη και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει.
Επιπλέον υλικά :
Ζαχαρόπαστα 

Για τις σφαίρες :
Πήρα τα μπαστουνάκια καρύδας που πουλούν σε σ/μ  


τα θρυμμάτισα και τα χρωμάτισα με πορτοκάλι χρώμα ζαχαροπλαστικής.  

Έπειτα έπλασα τις σφαίρες παίρνοντας κομμάτια από το μείγμα.
 Στο το μπροστινό μέρος , έβαλα 1/2 κεράσι!



Για το στήσιμο της τούρτας :



Όταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει εντελώς , 
κόβετε τα κομμάτια στο πλάι για τα μανίκια 
και το κομμάτι που σχηματίζει τον λαιμό , 
μετά  το χωρίζεται διαγώνια στην μέση.



Γεμίζετε με την κρέμα σοκολάτας το κάτω κομμάτι  και καλύπτετε με το άλλο.




Καλύπτετε την τούρτα με την βουτηρόκρεμα και έπειτα στολίζετε με την ζαχαρόπαστα , σκεπάζετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο. 






Καλή επιτυχία!!!!