Γαρίδες πιλάφι με κονιάκ



Υλικά

1 ½ φλ ρύζι για πιλάφι
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
1 φλ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¾ φλ κρασί λευκό
Ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες
2 φύλλα δάφνης
½ φλ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κ .σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι


Ετοιμασία

Σοτάρουμε με το μισό λάδι το κρεμμύδι , προσθέτουμε το ρύζι , ανακατεύουμε
και σοτάρουμε ελαφρά.

Σβήνουμε με τη μισή ποσότητα κρασιού και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζωμό και τη δάφνη. Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο   και άλλο ζωμό αν χρειαστεί

Αποσύρουμε από την φωτιά πριν σωθεί όλος ο ζωμός.
Βάζουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε την πιπεριά
και το σκόρδο να μαραθούν.
Κρατάμε 3-4 γαρίδες για το γαρνίρισμα και προσθέτουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί , προσθέτουμε το κονιάκ και το μαϊντανό αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ρίχνουμε τη σάλτσα στο πιλάφι.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε το πιλάφι σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τις γαρίδες που έχουμε κρατήσει.


Καλη επιτυχία!

Η συνταγή είναι απο βιβλίο της κ.Σοφιά Σκούρα