Υλικά για 12 άτομα
3 μήλα μικρά καθαρισμενα κ κομμένα σε κύβους
100 γρ καραμέλες γάλακτος μαλακές ψιλοκομμένες (12 καραμελίτσες)
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ ζάχαρη
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ,γ σόδα μαειρική
100 γρ βούτυρο λιωμένο
2 αβγά
100 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
λίγο χυμο λεμονιού
50 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
Ετοιμασία
Προθερμένουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς και στρώνουμε 12 ατομικά φορμάκια για muffins.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη τυο μπείκιν πάουντερ και τη σόδα.
Μέσα σ'ενα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος , την οποία έχουμε χτυπήσει προηγουμένος με λίγο χυμό λεμονιού.
Αναμιγνύουμε το με΄θγμα των αβγών με το μίγμα του αλευριού και προσθέτουμε τα μήλα τα καρύδια και τις καραμέλες.
Ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα και μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινς θήκες.
Ψήνουμε τα κεικ μας για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν!
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι απο το περιοδικό olive Οκτωβρίου 2010