Θα φτιάξουμε λοιπόν Panettone!
να και τα υλικά μας :
600γρ αλέυρι για τσουρέκια
(μπορεί να χρειαστεί 2-3 κ.σ περισσότερο ή
λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος των αυγών μας)
120 ml γάλα
30 γρ μαγιά νωπή
6 κρόκους αβγών
85 γρ βούτυρο
100γρ σταφίδες ξανθές
40 γρ χοντροκομμένα καρύδια
30 γρ ψιλοκομμένα κόντινα πορτοκαλιού
30 γρ ψιλοκομμένα κόντινα λεμονιού
70 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ μαστιχα σκόνη
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
(τα κόντινα είναι ζαχαρωμένα φρούτα ,
εγω χρησιμοποίησα φρούτα απο γλυκό κουταλιού ,
νεράντζι & πορτοκάλι , καλά στραγγισμένα απο το σιρόπι τους - ψιλοκομμένα)
![]() |
Ετοιμασία
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας.
Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αβγών.
Σε μπόλ ανακατεύουμε πολύ πολυ καλά τα ζαχαρωμένα φρούτα , τα καρύδια και σταφίδες με τη μισή ποσότητα απο το αλέυρι.
Στο μείγμα της μαγιάς προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλέυρι (-3,4 κ.σ που μπορεί να μην χρειαστούν καθόλου) δημιουργώντας μια ζύμη.

Ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.

δοκιμάζουμε αν εχει ψηθεί καλά το κείκ μας με ένα μαχάιρι ή ενα ξυλάκι απο σουβλάκι.
Καλή επιτυχία!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους , ειρήνη , υγεία , προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες για τον καθένα μας ξεχωριστά!