- Υλικά
- 250 γρ βούτυρο αλατισμένο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 3 κ.σ γιαούρτι
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ μπέικινγκ πάουντερ
- 2 λεμόνια
Ετοιμασία
- Πλένω τα λεμόνια, τα στεγνώνω και στην συνέχεια, παίρνω το ξύσμα τους και τα στίβω.
- Ξεχωρίζω τους κρόκους από τα απράδια των αυγών.
- Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ανακατεύω καλά σε μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Συνεχίζω το ανακάτεμα στο μίξερ και προσθέτω τους κρόκους.
- Στην συνέχεια, προσθέτω το ένα ποτήρι αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτω το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύω και πάλι.
- Σταματάω το μίξερ και ενσωματώνει με ελαφριές κινήσεις την μαρέγκα μου στο μείγμα.
- Βάζω τη ζύμη σε μια επίμηκη φόρμα διαστάσεων 10 x 30 cm καλυμμένη με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνω για περίπου 50 λεπτά στους 180°C.
- Αφήνω το κέικ μου να κρυώσει και πασπαλίζω
- με άχνη ζάχαρη & ξύσμα λεμονιού.
Καλή επιτυχία!