η Κυριακή της μαμάς!





Σοκολατένια γιαουρτλού!









Υλικά


200γρ. λευκή σοκολάτα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά καφέ στιγμής
4 φύλλα ζελατίνη
μπισκότα τύπου "μιράντα" ή "πτι μπερ" σπασμένα
Εκτέλεση


Βάζετε τη ζελατίνη σε  νερό να μουλιάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Το ίδιο κάνετε με τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα διαφορετικό σκεύος.
Αφού λιώσουν οι σοκολάτες, προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος στη μια και την άλλη μισή στην άλλη και ανακατεύετε.
Διαλύετε τον καφέ σε λίγο χλιαρό νερό και τον ρίχνετε στο μίγμα με τη σοκολάτα γάλακτος. Ρίχνετε το κονιάκ στη λευκή σοκολάτα.
Μοιράζετε το γιαούρτι στα δύο μίγματα και ανακατεύετε. Στραγγίζετε πολύ καλά τη ζελατίνη, ώστε και τη μοιράζετε στις σοκολάτες.
Στώνετε το τριμμένο μπισκότα στο πυρέξ ή σε ατομικά μπολάκια και απο επάνω τις σοκολάτες  εναλλάξ, μια κουταλιά από τη λευκή και μια από τη σοκολάτα γάλακτος.
Αφήνετε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Καλή επιτυχία!





Γαρίδες γιουβέτσι με χυλοπίτες!



Υλικά

1 κιλό γαρίδες
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/2 φλ. ελαιολαδο
2 σκελιδες σκορδο
2 φλ. ντοματες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε καρεδάκι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. ούζο
1/4 φλ. δυόσμο
αλατι και πιπερι
150 γρ.κεφαλοτύρι πικάντικο τρυμένο
300γρ χυλοπίτες ή κριθαράκι


Εκτέλεση


Καθαριζουμε τις γαριδες απο το κελυφος βγαζουμε τις ακαθαρσιες και ξεπλενουμε.
Τις σκουπιζουμε με απορροφητικο χαρτι και τις βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να τις χρειαστουμε.
Σε  τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μεχρι να γινει διαφανο, προσθετουμε το σκορδο και συνεχιζουμε το σωταρισμα για 2 λεπτα ακομη.
Σβήνουμε με το ούζο.
Προσθετουμε τις ντοματες,  τον μαιντανο, αλατι και πιπερι.Σκεπαζουμε και σιγοβραζουμε για 30 λεπτα μεχρι να πηξει η σαλτσα μας.
Βγάζουμε τις γαρίδες με μια τρυπιτή και στην σάλτσα μας , βράζουμε το ζυμαρικό για 3-4 λεπτά.(προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζετε).
Βαζουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος και απο επάνω  προσθετουμε τις γαριδες.
Ριχνουμε το τριμμένο τυρί  και ψηνουμε στο φουρνο στους 200 C. για 10-12 λεπτα μέχρι να ροδισουν οι γαριδες και να πιασουν κρουστα τα τυρια!


Καλή επιτυχία!

Biankas Ρizza!




Υλικά

300 γρ. αλεύρι

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 ml. ζεστό νερό
100 ml ζεστό γάλα
24 γρ. φρέσκια μαγιά
2 κ,σ. ελαιόλαδο
1 κ,σ. ζάχαρη
1 κ,γ. αλάτι
Λίγο λάδι για το ταψί

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, αλάτι, ρίχνουμε το γάλα και το νερό, αφήνουμε 2 λεπτά

Σε μια λεκάνη του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε και την διαλυμένη μαγιά και το λάδι
Δουλεύουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά
Αφήνουμε για 10 λεπτά
Μοιράζουμε την ζύμη σε μερίδες μέσα σε φόρμες πίτσας ατομικές ή σε ένα μεγάλο ταψί
Διπλώνουμε λίγο προς μέσα τις άκρες του και λαδώνουμε τις άκρες μόνον
Έτσι μένουν αφράτες και τραγανές
Αφήνουμε 20 λεπτά σε ζεστό μέρος
Μετά βάζουμε επάνω ντομάτα σάλτσα και ελιές κομμένες και λίγη ρίγανη και μετά τα υλικά που θέλουμε


Για παράδειγμα
2 κουτιά κομμένα μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο
400 γρ. έμενταλ
3-4 μπαλάκια μοτσαρέλα
Ζαμπόν, σαλάμι, ανανά
Ψάρι τόνο, κρεμμύδια
Πιπερίτσες καυτερές, ελιές, τσίλι, κολοκυθάκι, καλαμπόκι ή ότι άλλο θέλετε
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά

Καλή επιτυχία!

πηγή : http://www.mageirikesdiadromes.gr/2009-03-09-17-54-32/cea0ceafcf84cf83ceb1-ceb7-cf80ceb5cebdcf84ceb1cebdcf8ccf83cf84ceb9cebcceb7.html

Καλημέρα!Καλό Σαββατοκύριακο!

εχτές το μεσημέρι ο γιός μου γυρνώντας απο τον παιδικό ... ξεκίνησε να τραγουδά ...



και πραγματικά συγκινήθηκα που υπάρχουν σήμερα εκπαιδευτικοί που μαθαίνουν στο παιδί μου , τραγούδια σαν και αυτά!