Υλικά
1 & 1/2 κιλό κεράσια σκληρά(πετροκέρασα)
7 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
1 κ.γ χυμό λεμονιού
2 δόσεις βανίλιας
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα
κουκούτσια με προσοχή να μην διαλυθούν.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει και ανακατεύουμε
μόνο στην αρχή για να μην μας κολλήσει η ζάχαρη.
Αφού δέσει το σιρόπι , αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά
και όταν μισοκρυώσει ρίχνουμε τα κεράσια.
Βράζουμε πάλι τα κεράσια σε δυνατή φωτιά.
Ξαφρίζουμε το γλυκό και μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Αφού πάρει το γλυκό μερικές βράσεις ακόμα ,
προσθέτουμε τη βανίλια και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Μόλις κρυώσει βάζουμε το γλυκό σε βάζα.
Καλή επιτυχία!