The Dark Side Of a Hot Cocoa!


Υλικά

180ml γάλα φρέσκο πλήρες
40γρ κουβερτούρα γάλακτος
40γρ κουβερτούρα 70% κακάο
1 κ.γ σκόνη κακάο
1 κ.σ μέλι
1/2 κ.γ κανέλα
σπόρους απο 1/2 κλωνάρι φρέσκιας βανίλιας

Ετοιμασία 

Ψιλοκόβουμε τα 2 είδη σοκολάτας, προσθέτουμε την σκόνη κακάο 
και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε το γάλα με την βανίλια να ζεσταθεί.
Λίγο πρίν βράσει, το αποσύρουμε απο την φωτιά
και το σουρώνουμε πάνω στην σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε 
συνεχώς με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί
το μείγμα μας.

Ζεσταίνουμε μια κούπα με βραστό νερό και 
σερβίρουμε αμέσως την σοκολάτα μας.

Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή Επιτυχία! 

Μυστικά : 
  
α. H μπίτερ σοκολάτα "αγαπάει" τα μπαχαρικά! 
1 κόκκος μπαχάρι, λίγο τσίλι, ή ένα κομματάκι 
αστεροειδή γλυκάνισο θα δώσουν έντονο χαρακτήρα 
στην σοκολάτα μας!

 β. Εαν θέλουμε να εμπλουτίσουμε την μπίτερ σοκολάτα μας με 
αλκοόλ, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα δυνατό ποτό
όπως: η ρακή, το ουίσκι ή το ρούμι!
Επίσης η αναλογία γίνεται 160ml γάλα + 20ml

γ. Αν δεν θέλουμε αλκοόλ μια δόση καφέ εσπρέσσο
(160ml γάλα + 20ml καφέ)
θα δώσει μια δυνατή και αρωματική επίγευση
στον ουρανίσκο μας!