Καραμελωμένη πατατοσαλάτα με σως μπαλσάμικου!






Υλικά

6 πατάτες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
2 κ.σ βούτυρο
1 πρέζα σαφράν
2 κ.σ ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα μπαλσάμικου

2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ μουστάρδα
2 κ.γ μέλι
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ ελαιολαδο
αλάτι , πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

6-7 ελιές μαύρες
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.γ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα 

Ετοιμασία
Βράζουμε τις πατάτες χωρίς να παραγίνουν.
Σε ενα τηγάνι λιώνουμε το βούτηρο προσθέτουμε το σαφράν τη ζάχαρη , ανακατεύοντας συνεχώς , για να μην μας καεί η καραμέλα , προσθέτουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε στραγγίξει και ανακατεύουμε με προσοχή , για μην σπάσουν οι πατάτες μας και να καραμελωθούν ομοιόμορφα.
Μαγειρέυουμε για περίπου 4-5 λεπτά. Αδειάζουμε σε παιτέλα ,προσθέτουμε το κρεμμύδι , τις ελιές και  περιχύνουμε με την σως μπαλσάμικου , γαρνίρουμε με το μαϊντανό και την παρμεζάνα και σερβίρουμε τις πατάτες μας ζεστές.
Για την σως μπαλσάμικου
Σε ένα γυάλινο βαζάκι ,βάζουμε όλα τα υλικά μας , εκτός απο το ελαιόλαδο. Χτυπάμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα , προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτό.
Καλή επιτυχία!