Κόκορας ψητός με κρασί, μέλι & πορτοκάλι!

Υλικά
1 κόκορα "αλανιάρικο" 
4-5 κ.σ ελαιόλαδο 
αλάτι & πιπέρι 
2-3 σκελιδες σκορδο 
3 κλωναράκια θυμάρι 
1 φλιτ. κοκκινο κρασί 
1 φλιτζ.χυμό πορτοκάλι ζεσταμένο 
3 κ.σ θυμαρίσιο μέλι 
Εκτέλεση
Πλένουμε τον κοκορα. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200°C. 
Αλείφουμε τον κοκορα με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. 
Στην κοιλιά τοποθετούμε τα σκόρδα και το θυμάρι. 
Ψηνουμε μια ώρα μεχρι να ροδίσει. 
Σε αυτό το στάδιο περιύνουμε το κρασί. Κάθε 10'-15' λεπτά περίπου ρίχουμε το ζουμί απο επάνω του. Ψήνουμε συνολικά για 2 ωρες. 
Είκοσι λεπτά πριν τον βγάλουμε απο το φούρνο ανακατεύουμε το μέλι με το ζεστό χυμο και με ένα πινέλο αλείφουμε τον κοκορα. 
Τον αλείφουμε 4-5 φορές στην διάρκεια των 20 λεπτών. 
Τον αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια (Atom)
