Μαρμελάδα απο κυδώνια!








 Υλικά


1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
1 κιλό ζάχαρη
ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα
2 κ. σ χυμό λεμονιού



Ετοιμασία 


 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φέτες του κυδωνιού 
και καλύπτουμε με αρκετό νερό.
Αφήνουμε να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοιγοβράζουμε 
μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακά (περίπου 30 λεπτά).
Σουρώνουμε τα κυδώνια και κρατατάμε περίπου 4 φλιτζάνια απο το νερό.
 

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα κυδώνια.
Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα , τον πολτό από τα κυδώνια, 
το νερό  που έχουμε φυλάξει και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα  περίπου.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε στην κατσαρόλα να κρυώσει εντελώς πρίν την αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Καλή επιτυχία!