24.4.10

Μπέρλινερ!



Υλικά

125 ml γαλα χλιαρο
100 γρ βουτυρο η βιταμ
500 γρ Αλευρι
1 φακελακι ξηρή μαγια η 25 γρ φρεσκια
30 γρ ζαχαρη
1 βανιλια
1 κγ αλατι
2 αυγα
λαδι ελαφρυ για το τηγανισμα


Γέμιση

300 γρ μαρμελαδα
λιγη ζαχαρη για το τυλιγμα


Εκτέλεση

Βαζουμε το χλιαρο γαλα σε μια λεκανη και προσθετουμε το βουτυρο να λιώσει
Βαζουμε το αλευρι στην λεκανη του μιξερ κα προσθετουμε την μαγια ανακετευουμε λιγο,
Προσθετουμε και το λιωμενο γαλα-βουτυρο και ολα τα αλλα υλικα και με τον γαντζο του μιξερ τα ανακατευουμε στην μικρη ταχυτητα να ενωθουν ολα τα υλικα. Μετα για 5 λεπτα στην γρηγορη ταχ.εως να γινει μια μαλακη ζυμη
Σκεπαζουμε την ζυμη και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος να φουσκωσει και να διαπλασιαστεί σε ογκο
Βαζουμε το λαδι στην φριτέζα να ζεσταθεί στους 180 βαθμους
Βαζουμε στον παγκο εργασιας λιγο αλευρι και και ριχνουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε για πολύ λιγο, παίρνουμε απο το ζυμαρι και κανουμε μικρα μπαλακια σχεδον 16, προσεχουμε ομως να μην εχουν σχισίματα.

Παίρνουμε μια πετσετα κουζινας την αλευρωνουμε και βαζουμε στην σειρα τα μπαλακια,τα σκεπαζουμε με μια αλλη πετσετα,και τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν και να διπλασιαστουν σε ογκο
Τα ριχνουμε στο καυτο λαδι να παρουν ενα χρυσο χρωμα και μετα τα γυριζουμε απο την αλλη πλευρα
Τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα και τα ριχνουμε αμεσως στην ζαχαρη
Τα βαζουμε σε μερος να κρυωσουν
Την μαρμελαδα την περναμε απο μια σιτα η τρυπητό την βαζουμε σε μια σακκουλα κορνε, βαζουμε και το μυτερο εργαλειο και μετα με αυτο γεμίζουμε τα μπερλινα
Άμα θελετε γεμιση με σοκολατα τα γεμιζετε τα μπαλακια με κομματια σοκολατας πριν τα βαλετε στο λαδι για να τηγανιστουν



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly