17.4.10

Κεικ σοκολάτας!




Υλικά

200 γραμμ. βούτυρο
4 αβγά
1 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές σούπας κακάο
ξύσμα & χυμό απο 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:
125γραμμ. κουβερτούρα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Ετοιμασία

Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς όμως να λιώσει, και το χτυπάτε με τη ζάχαρη στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνετε στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτετε το ξύσμα κ το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 1 στενόμακρη φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-50 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.
Για να φτιάξετε το γλάσο, ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη βάζετε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το κέικ.

Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly