1.12.10

Χιονισμένη Πάβλοβα με ρόδι!






Υλικά για την μαρέγκα

5 ασπράδια αβγών
180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλική
1 βανίλια
1/2 κ.γ μαστίχα σκόνη

Υλικά για την κρέμα

100 γρ τυρί φιλαδέλφεια
200 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ανθόνερο
Υλικά για το στόλισμα

3 ρόδια
άχνη ζάχαρη

Ετοιμασία

Απλώνουμε την ζάχαρη σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος
και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 50 βαθμούς.


Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε δυνατη ταχύτητα στον κάδο του μίξερ μας
και σταδιακά προσθέτουμε τη ζεστή ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να κρυώσει εντελώς
η μαρέγκα μας και να στέκετε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαστίχα.
Και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.


Σε ταψί στρωμένο με λαδωμένο χαρτί ψησίματος 
αδειάζουμε την μαρέγκα μας , φτιάχνοντας μια στρογγυλή μαρέγκα
διαμέτρου περίπου 23εκ. Πέρνουμε μεγάλες κουταλιές και τοποθετούμε στο χαρτί
και δημιουργούμε μια "λακούβα" πιέζοντας στο κέντρο.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα την μαρέγκα μας μέχρι να κρυώσει εντελώς.


Καθαρίζουμε τα ρόδια μας και χτυπάμε  όλα τα υλικά για την κρέμα μας.


Βάζουμε την μαρέγκα μας σε μιά ίσια πιατέλα και γεμίζουμε την "λακούβα" της με την κρέμα.


Τελειώνουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα τα ρόδια στην επιφάνεια της κρέμας
και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.




Tips : Άντι για ρόδι μπορούμε να στολίσουμε την πάβλοβα μας με διάφορα φρούτα του δάσους (κόκκινα και μαύρα μούρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλλα)


Καλές γιορτές σε όλους!




20 σχόλια:

eva είπε...

Αφροδιτούλα!!
Τί μου κάνεις???
Η πάβλοβα είναι υπέροχη καιπολύ μου αρέσει η πρόταση με το ροδι!!
Φιλάκια πολλά!

Dafni είπε...

Καλημέρα Αφροδιτούλα μου και καλό μήνα!!
Η Πάβλοβα τέλεια!!!! Το κολπάκι με τη ζεστή ζάχαρη πρέπει να κάνει την μαρέγκα ακόμη καλύτερη, μπράβο που μας το έμαθες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον διαγωνισμό, φιλιά πολλά!

Afroditi είπε...

@Eva μου καλημέρα ,όλα καλά! σε ευχαριστώ πολύ! :-)

@ Δάφνη μου , η μαρέγκα με τη ζεστή ζάχαρη γίνετε εντελώς μαστιχωτή , πραγματικά απόλαυση!
σε ευχαριστώ πολύ πολύ , φιλιά!:-):-):-)

lourdi είπε...

Ενα γλυκο μηνα σου ευχομαι...σαν την Παβλοβα!!!τελεια ειναι μπραβο!!
Καλημερα!

Afroditi είπε...

Lourdi η ευχή σου πιο γλυκιά απο όλα , να'σαι καλά σε ευχαριστώ πολύ! :-) καλημέρα

Αlex... είπε...

Τι μου κάνεις πρωι πρωι!!!Πως θα βολευτω τώρα με μια μόνο σοκολατίτσα???Μου τρέχουν τα σάλια!!!!!Θεικο γλυκο!!!Θα ορμησω στην οθονη Αφροδίτη!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Afroditi είπε...

Αλεξ μου , συγνώμη .... ευτηχώς που έχεις και την σοκολάτα όμως!!! :-) σε ευχαριστώ πολύ , φιλιά :-)

Σοφία είπε...

Τρεχουν τα σαλια μου!

Καλη επιτυχια στον διαγωνισμο Αφροδιτακι!

Afroditi είπε...

Καλημέρα Σοφάκι , σε ευχαριστώ! :-)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ!!!!

Afroditi είπε...

Να'σαι καλά Σκρουτζάκο! σε ευχαριστώ :-)

Μarion, είπε...

Γιορτινό το γλυκάκι σου..και ευπαρουσίαστο..
το ρόδι του πάει πολύ.

Καλό μήνα

Γιάννα είπε...

Αφροδιτούλα μου καλό μήνα και καλές γιορτές!!!
Η πάβλοβα πανέμορφη στην εμφάνιση με τα κατακόκκινα ρόδια, και είμαι σίγουρη και για τη γεύση της! Απο μένα έχεις το πρώτο βραβείο!!!
Φιλιά

kitchenStories είπε...

Τι ωραίο κολπάκι αυτό με τη ζάχαρη!
Δεν το ήξερα και το βρίσκω πολύ ευρηματικό!
Εύχομαι επιτυχία.

Φιλιά
Ζαμπία

Afroditi είπε...

@Marion καλό μήνα να έχουμε , σε ευχαριστώ! :-)

@Γιάννα μου και Ζαμπιάκι σας ευχαριστώ πολύ φιλιά και επο εμένα! :-):-)

Καλημέρα!

Nικη Τσαρνα είπε...

Πολυ ομορφη Αφροδιτη!!τελειο το κολπο με την ζαχαρη,και παντα αναρωτιομουν πιο φρουτο μετα τις φραουλες να της ταιριαζε πιο πολυ!Ευχαριστουμε για τις ιδεες!!καλη επιτυχια!

Afroditi είπε...

Νίκη μου σε ευχαριστώ πολύ! καλή επιτυχία και σε εσένα με τα πανέμορφα σοκολατάκια σου! :-)

Afroditi είπε...

Όσο αφορά τη ζεστή ζάχαρη , η μητέρα μου θυμάται την γιαγιά μου , να φτιάχνει τις μαρέγκες σε μπεν μαρί , για να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί τέλεια με τα ασπράδια!

Βάσσια είπε...

Όλο υποσχέσεις το γλυκό!!
Καλό σου μήνα
:-)

Afroditi είπε...

καλημέρα Βάσσια , καλό ΣΚ! σε ευχαριστώ :-)

Printfriendly