To Μillefeuille της Φωτεινής!!!



Το μιλφέιγ (millefeuille - μιλ φουί = χίλια φύλλα), που στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα, είναι κυρίως γνωστό σαν το γλυκό με την τραγανή σφολιάτα και την άσπρη κρέμα, πασπαλισμένο με λίγη κανέλα.
στις ΗΠΑ λέγεται "Napoleon" & στη Γερμανία είναι γνωστό ως "Cremeschnitte"
Ωστόσο μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες μορφές, ανάλογα τη χώρα και τις παραδόσεις της.
Αντί για την λευκή κρέμα ζαχαροπλαστικής, μπορεί να περιέχει μαρμελάδα ή σαντιγί και να είναι γκλασαρισμένο με άσπρη ή μαύρη σοκολάτα.
Μπορούμε ακόμα να το βρούμε και σε αλμυρή έκδοση, γεμισμένο με σπανάκι, pesto ή τυρί (συνηθίζεται στην Ιταλία).

Εγώ σας παραθέτω την συνταγή της φίλης Φωτεινής ... κόψτε ένα γενναιόδωρο κομμάτι ... καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε!

Υλικά


3 πακέτα σφολιατίνια
1 λίτρο και 200 ml γάλα
1 βιτάμ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό ή 1 κρόκο αυγού
1 γκαρνί
7 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
άχνη ζάχαρη & κανέλα


Εκτέλεση
Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά εως ότου πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνέχεια.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και μετά προσθέτουμε το αυγό το οποίο έχουμε πριν χτυπήσει λίγο. Προαθέτουμε κ το ξύσμα απο το λεμόνι.


Ανακατεύουμε καλά.


όσο το μείγμα ακόμα είναι ζεστό...


Κάνουμε μια στρώση σφολιατίνια, μια κρέμα, μια σφολιατίνια, μια κρέμα και από πάνω ρίχνουμε την άλλη κρέμα που ετοιμάζουμε, χτυπώντας τα 200 γρ. γάλα με το γκαρνί.




Τρίβουμε μερικά σφολιατίνια πασπαλίζουμε το μιλφέιγ και τέλος πασπαλίβουμε με άχνη ζάχαρη & κανέλα ...

Καλή επιτυχία!

http://www.souxou-mouxou.gr/forum/viewtopic.php?f=21&t=1474





Ζεστή σαλάτα μπρόκολου με καρύδια και φέτα!



Υλικά

2 κ.σ καρύδια
1 κιλό μπρόκολο καθαρισμένο
και κομμένο σε φουντίτσες
1/3 φλ.ελαιόλαδο
3 κ.σ φρέσκο χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ φρέσκο βασιλικό κομμένο
1 κ.γ κομμένο μαϊντανό
1 κ.γ κομμένο δυόσμο
αλάτι & πιπέρι
4 κ.σ τρίμματα φέτας

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγανάκι για 3-4 λεπτά.

Βράζουμε το μπρόκολο στον ατμό για περίπου 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να κρατάει.

Σε ένα μπόλ ή βαζάκι χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο , το χυμό λεμονιού , το σκόρδο , αλάτι κ πιπέρι και όλα τα μυρωδικά μας.

Βάζουμε το μπρόκολο ζεστό σε πιάτο σερβιρίσματος , ρίχνουμε την σος ανακατεύουμε και τέλος πασπαλίζουμε την σαλάτα μας με τα καρύδια και τη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή επιτυχία!

"Μπρόκολο το λουλούδι της υγείας"

Πράσινο, ζωηρό σαν ένα μικρό δάσος μέσα σε ένα μπουκέτο.



Το Μπρόκολο είναι ένα χειμερινό λαχανικό εξαιρετικά νόστιμο στη μαγειρική του που κατά βάση προορίζεται για σαλάτες, αλλά μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους δύο τρόπους.



Σημειώστε ότι παρά την απλότητά του το λαχανικό μας προσφέρει μια απέραντη ποικιλία από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία χρησιμότατα για τον οργανισμό.



Γηγενές της Μεσογείου εδώ και 3.000-4000 χρόνια θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ένα πράσινο λουλούδι. Έχει πάντα σχήμα μπουκέτου που εμπεριέχει πολλά μικρότερα μπουκετάκια. Όλα στηρίζονται σε ένα κεντρικό κορμό αρκετά σκληρό και τραγανό που αν καθαριστεί από την εξωτερική του φλούδα έχει μια εξαιρετική γεύση ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με λίγο λεμόνι.



Όταν αγοράζουμε μπρόκολο να προσέχουμε να έχει ένα έντονο πράσινο χρώμα να μην πιέζονται τα μικρά λουλουδάκια που έχει επάνω και να είναι άκαμπτα τα μικρά μπουκετάκια που είναι επάνω στον κεντρικό κορμό. Θα το πλύνετε το μπροκολάκι σας με άφθονο κρύο νερό πριν το μαγειρέψετε και με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι θα κόψετε τα μικρά μπουκετάκια. Ξεφλουδίστε τον κεντρικό κορμό και κόψτε τις άκρες του και όλα μαζί ζεματίστε τα σε άφθονο αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά .



Για να μπορέσετε να αποσπάσετε τα χρήσιμα συστατικά του πρέπει να το μαγειρέψετε όσο λιγότερο γίνεται. Εάν είσαστε νέοι και το στομάχι σας δουλεύει καλά ζεματίστε το για 7 λεπτά. Εάν πάλι το θέλετε λιώμα βράστε το τουλάχιστον για 15-20 λεπτά.



Η καλύτερη όμως ιδέα είναι το μαγειρέψετε στον ατμό. Και να μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να φτιάξετε και μια σαλάτα με ωμά μπροκολάκια που απλά και μόνο θα ψιλοκόψετε ανακατεμένα με καρότο, λάχανο και ψιλοκομμένες πιπεριές. Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες παρά μόνο αυτές που θα μαγειρέψετε και θα φάτε αμέσως. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν άφθονα μπρόκολα στην αγορά.



Ελάτε όμως να δούμε μαζί τι ωραία πράγματα παίρνουμε από το μπρόκολο. Κατ' αρχήν να θυμάστε ότι 100 γραμ μπρόκολο έχουν μόνο 27-28 θερμίδες, μόνο 2% πρωτείνες, 0,35% λιπαρά εκ των οποίων τα μισά είναι μονοακόρεστα και καταγράψτε τα ιχνοστοιχεία που περιέχει. Εξαιρετικά πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Φτωχό σε νάτριο και περιέχει επίσης και το συστατικό σελήνιο το οποίο και αυτό είναι απαραίτητο στον οργανισμό. Περιέχει 12 διαφορετικές βιταμίνες από τις οποίες κυρίαρχη είναι η βιταμίνη C. Φυσικά δεν έχει καθόλου χοληστερίνη και τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι τα μικρά λουλουδάκια που είναι στις άκρες των μπουκέτων περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι χρήσιμα στην υγεία και ιδιαίτερα στις παθήσεις της καρδιάς, αλλά και του καρκίνου.