Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα)
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σκόνη κακάο
1 κουταλιά ξύσμα από πορτοκάλι
Μισό κουταλάκι αλάτι
Ετοιμασία
Χτυπάτε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνετε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ .
Όταν το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη, αλλά θα θέλει λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει κανονική ζύμη, το χωρίζετε στα δύο.
Στο μισό ρίχνετε το ξύσμα πορτοκάλι και το ενσωματώνετε και αν χρειάζεται ρίχνετε και λίγο αλεύρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Στο άλλο μισό ρίχνετε τη σκόνη κακάο και το ενσωματώνετε, αν χρειάζεται και εδώ λίγο αλεύρι, ρίχνετε για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Πλάθετε κουλουράκια και τοποθετείτε σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους γιατί δεν φουσκώνουν πολύ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
4 σχόλια:
Καλησπέρα σάς στά υλικά δέν λέτε πόσο μπέικιν παουντερ χρειάζεται ;;;
Έχετε δίκαιο! :-)
Σας ευχαριστώ πολύ!Διόρθωσα τα υλικά της συνταγής!
Να κανω μια ερωτηση αφου χρησιμοποιειτε φαρινα γιατι βαζετε μπεικιν. Η φαρινα δεν φουσκωνει απο μονη της?
Σοφία καλησπέρα!Η συνταγή δεν έχει αυγό, ώστε να βοηθήσει την ζύμη μας να αφρατέψει κ μετέπειτα τα κουλουράκια μας.
Γι αυτό και προσθέτω το επιπλέον διογκωτικό υλικό.
Δημοσίευση σχολίου